MENTORI / MENTORS

Utorak, 24 Travanj 2018 16:21
 
Vjeran Jezek novo

Vjeran Ježek - truba / trumpet (CRO - Munich)

Završava studij na Konzervatoriju u Innsbrucku, te Masterclass studij na Muzičkoj Akademiji u Münchenu. Prvi radni odnos dobiva u orkestru Karlsruheu kao solo trubač, kasnije u orkestru u Plauen / Zwickau na istoj poziciji. Istodobno radi kao asistent Prof. Rinneru na konzervatoriju u Innsbrucku.
Aktivno drži seminare za trubu i komornu glazbu diljem Europe. U izdanju Aquarius Recordsa izdaje svoj prvi klasični nosač zvuka. Trenutno je docent trube na privatnoj muzičkoj akademiji u Münchenu i zamjenik solo trubača u orkestru u Ingolstadtu. 
Intenzivno se bavi solističkim nastupima sa simfonijskim puhaćim orkestrima, gudačkim ansamblima i svojim baroknim triom.
Službeni je Artist tvrtke Schagerl. Uskoro izlazi prva autorska studija za trubu "Tehničke vježbe".
Voditelj i predavač na Varaždin Brass Academy od 2008 god.
Od jeseni ove 2018 godine docent trube na LMU Univezitetu u Minhenu.
Andrew Joy

Andrew Joy - rog/ horn (AUS - GER)

Uspješnu karijeru koju je okrunio svirajući 30 godina u orkestru „WDR Köln“ (Njemačka) započeo je u rodnoj Australiji. Bavi se istraživačkim radom na tehničkoj problematici instrumenata te je patentirao nekoliko korisnih pomagala poput „JoyKey“ i „lefreQue“. Dizajnirao je trostruki rog za proizvođača horni Dieter Otto. Osim na tehničkom nivou, vrši istraživanja i predavanja na polju korištenja tijela, energije te psihičke i mentalne snage i komunikacije.
Za više informacija pročitati englesku verziju biografije.
Lito Fontana

Lito Fontana - trombon/ trombone (ARG - ITA)

Rođen je u Argentini, a glazbeno obrazovanje stekao je na prestižnom konzervatoriju „Rossini“ u Pesaru (Italia). Kao mlad skupljao je iskustvo svirajući u klasičnim orkestrima kao solo trombonist surađujući također sa Chet Bakerom i Billy Cobhamom. U Austriji se pridružuje ansamblu „Juvavum Brass“ te je nastupao sa veliki umjetnicima kao što su James Morrison, Allen Vizzuti, Gabor Tarkövi, Hans Gansch, Roland Szentpali. Sa „Brass Band Oberösterreich“ kao solist nastupao je diljem Europe. Također je gostovao kao solist sa mnogim europskim limenim i puhačkim ansamblima i orkestrima. Član je žirija mnogih uglednih natjecanja. Kao pedagog predaje u glazbenoj školi Hall (Austrija) i predavao je na konzervatoriju „C. Monteverdi“ u Bolzanu (Austrija) te konzervatorij Perugia (Italia). Nedavno je izabran za predsjednika Brass Band saveza Italije. Predstavnik je proizvađača instrumenata Schagerl koji je proizveo svoj model trombona Schagerl „Fontana“.
Za više informacija pročitati englesku verziju biografije.
 

Jurica Rukljić - tuba, puhački ansambli / tuba, brass ansamble (CRO- Zagreb)

rođen 1981 god. u Varaždinu. Osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stekao je u Glalzbenoj školi u Varaždinu na tubi u klasi prof. Stjepana Rukljića. Školovanje je nastavio na Univerzitetuu Grazu u klasi prof. Josefa Meierhofera. Na istom Univerzitetu magistrirao je 2007. Kao solist i mentor sudjeluje diljem svijeta. Svirao je sa Zagrebačkom Filharmonijom, orkestrom HNK Zagreb, Grazer Symphonie Orchester, Wiener Jeuness Orchetser, Austrian Brass Band, Gerrman Brass i dr. Od listopada 2007. stalni je član Sinfonijskog orkestra HRT-a.
U produkciji Aquarius Recordsa snimio svoj prvi klasični solo CD.
Predavanje na Hrvatskom, Njemačkom ili Engleskom jeziku.
Tjasa Sulc

Tjaša Šulc Dejanović  - klavir/ korepeticija (SLO)

Njeni počeci sviranja klavira bili su kod prof. Safrana i prof. Ilić. Studij klavira i poslijediplomsku specijalizaciju završava na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ksenije Kos. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada s međunarodnih natjecanja u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Francuskoj i Poljskoj. Bila je gost kao solista na raznim festivalima u Sloveniji i Italiji, te nastupala na televizijskim i radijskim emisijama. 2003. dobitnica rektorove nagrade za izvedbu Schummanovog koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom. Zaposlena je kao prof. Klavira na Konzervatoriju za glazbu i balet u Mariboru.