MENTORI / MENTORS

Srijeda, 02 Ožujak 2016 15:14

Prof. Hannes Läubin - truba / trumpet (GER - Munich)

Rođen 1958 godine. Prve satove trube dobiva od svog oca. Studirao je kod Prof. Roberta Bodenrödera u Freiburgu na Glazbenoj Akademiji. Osvojio je nekoliko natjecanja, između ostalog 2. mjesto 1974 natjecanje "Concertino Praga". 1976 dobio mjesto 3. trubača u NDR Sinfonieorchester Hamburg, gdje 2 godine kasnije postaje Solotrubač. 1992 dobiva mjesto Profesora na Glazbenoj Akademiji u Stuttgartu. Od 1995 je Solotrubač Bayerische Rundfunk orkestra iz Münchena. Dugogodisnji je član Ansambla German Brass. Kao solist svira na mnogim festivalima i sa orkestrima.Od 1996 Profesor je na Glazbenoj Akademiji u Münchenu. 2003 god. bio je član žirija na najprestižnijem svjetskom ARD natjecanju.
Predavanje na Njemačkom ili Engleskom jeziku.

Vjeran Ježek - truba / trumpet (CRO - Munich)

Rođen 1979 god. u Zagrebu. Osnovnu i srednju glazbenu školu pohađa u Varaždinu kod prof. Darka Navoja. Nakon studija u Zagrebu kod Prof. Stanka Selaka, studij nastavlja u Innsbrucku u klasi prof. Ericha Rinnera. Upisuje nastupe sa IJOA Bayreuth, Junge Oesterreichische Philharmonie, i dr. Nakon toga upisuje i završava Masterklass studij u Muenchenu u klasi prof. Hannesa Laeubina.
Kao solo trubač, svojom prvom audicijom, dobiva mjesto u orkestru u Karlsruheu. Kasnije surađuje i radi u orkestrima Staatsoper Muenchen, Muenchner Symphoniker, Bach Collegium Muenchen, Tiroler Festspieler Erl, te kao solo trubač u Philharmonische orchester des Theater Plauen/ Zwickau. Uz mnogobrojne solo koncerte, drži i seminare diljem Europe.
U produkciji Aquarius Recordsa snimio svoj prvi klasični solo CD.
Predavanje na Hrvatskom, Njemačkom ili Engleskom jeziku.

Ulrich Haider - rog / horn (GER - Munich)

U rujnu 1993. godine u dobi od 22, Ulrich je uspješno osigurao poziciju solo horniste u orkestru Minhenske filharmonije. Od početka je aktivno uključen u razvoj orkestra i on je ubrzo postao član povjerenstva orkestra. Također, igrao je aktivnu ulogu u stvaranju novog imidža orkestra. Prije deset godina, nakon rođenja svoje djece prepoznao je važnost obrazovanja u klasičnoj glazbi. Postao je član "Spielfeld Klassik" odgovorni za klasičnu glazbu obrazovnih projekata, te je osobno pokrenuo nekoliko važnih projekata.
Dugogodišnje iskustvo u orkestru mu je omogućilo da istražuje novi glazbeni izražaj na najvišoj mogućoj razini.
Predavanje na Njemačkom ili Engleskom jeziku.
Fritz  Winter

Fritz Winter - trombon, eufonij / trombone, euphonium (GER - Munich)

Fritz Winter rođen je u Wolnzachu (Bavarska). Pohađao je Leopold Mozart konzervatorij u Augsburgu kod Prof. Hans-Jörg Profanter. Nakon Augsburga upisuje studij trombona na Glazbenoj Akademiji u Münchenu kod Pof. Michaela Sterna. Nakon studija završava Masterclass studij u Münchenu. Tijekom tog vremena, Fritz Winter je svirao nekoliko samostalnih koncerata za bavarski radio i televiziju. Gost trombonist u Münchenskom Radio orkestru, u Münchenskom simfonijskom orkestru, Bavarskoj državnoj operi i orkestru Münchenske Filharmonije. Od 1993. do 1994. zamjenik je solotromboniste filharmonije u Augsburgu. Od 1994 je solo trombonist u Staatstheater am Gärtnerplatz. Član je Ansambla "German Brass" kao trombonista i eufonijsta.
Predavanje na Njemačkom ili Engleskom jeziku.

Prof. Dirk Hirte - tuba / tuba (GER - Karlsruhe)

Rođen 1984 u Freiburgu-Breisgau. Studirao je kod Prof. George A. Monch na Glazbenoj Akademiji u Freiburgu i kod Prof. Jens Björn-Larsena u Hannoveru. Od 2008 god. Tubist je Badische Staatskapelle Karlsruhe i redoviti je gost u orkestrima: Bayerische Staatsoper, Museumorchester Frankfurt, SWR Baden Baden.
Od 2011 Profesor je Tube na Glazbenoj Akademiji u Karlsruheu. Drži seminare diljem Europe. Kao solist svira s mnogim Njemačkim Orkestrima. Artist je tvrtke Miraphone.
Predavanje na Njemačkom ili Engleskom jeziku.

Jurica Rukljić - tuba, puhački ansambli / tuba, brass ansamble (CRO- Zagreb)

rođen 1981 god. u Varaždinu. Osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stekao je u Glalzbenoj školi u Varaždinu na tubi u klasi prof. Stjepana Rukljića. Školovanje je nastavio na Univerzitetuu Grazu u klasi prof. Josefa Meierhofera. Na istom Univerzitetu magistrirao je 2007. Kao solist i mentor sudjeluje diljem svijeta. Svirao je sa Zagrebačkom Filharmonijom, orkestrom HNK Zagreb, Grazer Symphonie Orchester, Wiener Jeuness Orchetser, Austrian Brass Band, Gerrman Brass i dr. Od listopada 2007. stalni je član Sinfonijskog orkestra HRT-a.
U produkciji Aquarius Recordsa snimio svoj prvi klasični solo CD.
Predavanje na Hrvatskom, Njemačkom ili Engleskom jeziku.

Sebastian Peschke

Sebastian Peschke je psiholog (mr) i muzikolog (M. A.) čiji rad uključuje trening, poduku i psihološku pomoć profesionalnim glazbenicima, s naglaskom na mentalnu kontrolu, metode vježbanja i izvedbe glazbene anksioznosti. On također radi istraživanja unutar tih područja na Glazbenoj Akademiji u Münchenu. Štoviše, on vodi praksu kao "ne-liječnik" psihoterapije. Njegova glazbena pozadina uključuje studije Drummers Focus u Münchenu, vokalni trening i zborsko dirigiranje. Zajedno s Till Heine (solo fagotista Münchenskog Radio Orkestra) i Matthias Hoferom (solo bas klarinetist u Bayreuth Festival Orchestra i Frankfurter Opern- und Museumsorchester) vodi radionice izvrsnosti za glazbenike još od 2007. godine.
POSEBAN PROGRAM:
"Biti dobar kad je najvažnije" Biti dobar u važnom trenutku, ključno je za profesionalnost svakog glazbenika. U isto vrijeme, mnogi čak i iskusni profesionalni glazbenici bore se s anksioznosti glazbene izvedbe, ili nisu sasvim sigurni kako mogu postići vrhunsku izvedbu kada je najvažnije. Na ovoj radionici ćemo pokriti neka bitna psihološka znanja za ovladavanje izazovnim situacijama uspješnosti. Usredotočeni smo na osnove mentalne kontrole za glazbenu izvedbu, anksioznosti glazbene izvedbe , kako nastupiti pod pritiskom i bez napora izvrsnosti.
Predavanje na Njemačkom ili Engleskom jeziku.
www.sebastianpeschke.com